-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření30 minut
-
Porce6
-
Celkový čas50 minut
Poctivý domácí krtkův dort trochu jinak
Poctivý domácí krtkův dort trochu jinak děláme u nás doma příležitostně, ale je to skvělý dort, který si můžete kdykoliv připravit doma a zvládne ho opravdu každý. Já ho mám ze všech dortů nejraději. Je vláčný, tak akorát sladký, obsahuje banány a šlehačku, takže rozhodně není suchý.
Suroviny na přípravu korpusu:
- Polohrubá mouka – 180g
- Mléko – 125ml, polotučné
- Olej – 100ml, klasický slunečnicový či olivový určený na pečení
- Moučkový cukr – 100ml
- Vejce – 2ks
- Kakao – 2 vrchovaté lžíce, já používám holandské
- Rum – 1 lžíce
- Prášek do pečiva – 1 balíček
Suroviny na přípravu náplně:
- Banány – 3ks
- Šlehačka na šlehání – 2 kelímky (500ml)
- Ztužovač šlehačky – 2 sáčky
- Moučkový cukr – 40g
- Čokoláda na vaření – 70-80g
Postup přípravy krtkova dortu:
- Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme.
- Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, mléko a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
- Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě 180°C 30 minut.
- Připravíme si náplň. Smícháme cukr, ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Vsypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.
- Banány nakrájíme na kolečka.
- Vychladlý korpus rozdrobím na větší kousky do větších misek a nanesu na něj vrstvu náplně ze šlehačky, vrstvu banánů, zase jednu vrstvu šlehačky a konečná vrstva je tvořená do kopečku zbylým rozdrobeným korpusem najemno, podobný jako krtinec.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews